Your cart

Your cart is empty

Sådan kommer du i gang med personalisering – en 3-trins guide

Udover at forbedre din åbnings- og klikrate med op til 20 %, kan personalisering også reducere både spamklager og afmeldinger med op til 15 %. Der er mange fordele ved at bruge personalisering, og vi har gjort det nemt for dig at komme i gang med vores enkle 3-trins opdeling.

Trin 1: Indsamling af data  

Data er fundamentet for al personalisering, og derfor er det vigtigt at indsamle oplysninger om dine brugere og kunder. Dette kan du gøre via formularer og tracking, og de indsamlede data bruger du til at oprette segmenter, som du senere får brug for. I første fase fokuserer du især på dataen fra formularerne.

Når en bruger har udfyldt en formular, er det en god idé at berige dataen med det samme. Den letteste måde at gøre dette på er via en velkomstmail eller en velkomstserie. I velkomstmailen kan du inkludere en venlig velkomstbesked, en rabatkode og eventuelt to tydelige CTA'er – for eksempel "Shop til hende" og "Shop til ham". Dette giver dig mulighed for at oprette segmenter baseret på, hvem der klikker på hvilken CTA.

Det er dog vigtigt at krydstjekke navnet på dem, der klikker eller udfylder en formular. Baseret på deres navn kan du vurdere, om det er en mand eller en kvinde, og dermed sikre en mere præcis segmentering. For eksempel kan en mand, der klikker på "Shop til hende", være på udkig efter en gave til sin kone og derfor ikke tilhøre "hende"-segmentet. Ved at bruge navnet som ekstra datapunkt kan du placere brugerne mere præcist i de rigtige segmenter.

I den næste mail i dit velkomstflow kan du nu begynde at personalisere indholdet endnu mere, så kvinder får én type indhold, og mænd får en anden. På denne måde er du allerede godt i gang med personalisering. Du kan også overveje at inkludere en forespørgsel om modtagerens fødselsdato i bytte for en gave på deres fødselsdag – en enkel måde at berige dine data yderligere.

Udover køn som et parameter for personalisering kan du også overveje at bruge andre data, såsom:

Modtagerens navn i mails og kampagner

Milepæle, f.eks. "Her er, hvad du har opnået det år, du har været hos os"

Personaliserede emnelinjer

Tilbagevendende kunder, f.eks. "Tak for at handle hos os igen – vi har sendt en lille overraskelse med din levering"  

Trin 2: Brug data til at engagere dine kunder

Personalisering på trin 2 handler om at tage skridtet videre og blive proaktiv baseret på dine brugeres adfærd. Hvis du har et godt system, der kan indsamle data om dine brugeres aktiviteter – som lokation, onlineadfærd og købshistorik – kan du begynde at kommunikere tættere på et en-til-en niveau. På dette trin bevæger du dig væk fra segmentbaseret personalisering og går mod en mere personlig, individuel kommunikation.

Så hvordan kan du bruge dine data til at blive mere proaktiv? Lad os fortsætte med eksemplet om tøjbutikker. Forestil dig, at dine butikker både er online og offline. Du kan bruge geo-targeting til at sende SMS’er eller pushbeskeder til dine kunder, der befinder sig i nærheden af dine fysiske butikker. For eksempel, hvis en kunde har lagt en vare i kurven online, men ikke gennemført købet, kan du sende en besked som: "Den jakke, du kiggede på, findes i butikken – kom forbi og prøv den!"

Der er mange måder at blive mere proaktiv på og komme tættere på en-til-en kommunikation. Her er et par enkle eksempler, som du kan implementere med det samme:

Personlige anbefalinger baseret på, hvad kunden har købt tidligere: "Denne skjorte passer perfekt til den blazer, du købte i sidste uge."  

Personlige påmindelser baseret på, hvad kunden har kigget på eller lagt i kurven: "Der er kun 5 jakker tilbage af den model, du kiggede på – skynd dig, hvis du vil have den!"

Disse enkle personaliseringsteknikker kan hjælpe dig med at skabe en mere relevant og engagerende oplevelse for dine kunder, samtidig med at du bygger en tættere relation til dem.

Trin 3: Fra personalisering til hyper-personalisering  

I det sidste trin går du fra almindelig personalisering til hyper-personalisering, hvor du bruger AI til at analysere brugerdata og skabe skræddersyede oplevelser, der imødekommer individuelle behov og præferencer.

For eksempel, hvis vi fortsætter med tøjbutikken, kan du bruge dine data til at opsætte et “slidtage-flow”. Det betyder, at kunder, der har købt strømper eller t-shirts, automatisk vil modtage en besked om genbestilling, når deres produkter er ved at være slidt op. Denne form for automatisering sikrer, at du forbliver relevant for dine kunder, samtidig med at du gør deres shoppingoplevelse lettere og mere praktisk

Men det handler ikke kun om at sende den rigtige besked på det rigtige tidspunkt – du skal også vælge den rette kanal. Det er vigtigt at kende dine kunders præferencer for, hvornår og hvor de er mest aktive. På den måde kan du sende beskeder via den kanal, de oftest bruger, og på det tidspunkt, hvor de er mest tilbøjelige til at engagere sig.

Afslutning  

Personalisering kan føles overvældende, hvis du prøver at implementere det hele på én gang. Derfor anbefaler vi, at du tager det ét skridt ad gangen. Det vigtigste er at komme i gang og teste forskellige tilgange. Når du har fundet ud af, hvad der fungerer bedst for dig, kan du begynde at bevæge dig videre til næste niveau.

Det er også vigtigt at huske, at personalisering ikke kun er forbeholdt e-commerce og modebranchen, selvom vi har brugt disse eksempler i denne artikel. Personalisering kan anvendes i mange forskellige brancher – fra restauration og optikere til forlag og SaaS-virksomheder. Det, der gør forskellen, er din strategi, de data, du samler, og de systemer, du bruger til at implementere det.